Veelgestelde vragen

Hier vindt u alle informatie over de zonnepanelenactie van de Huizenaanpak. De vragen zijn ingedeeld in categorieën om voor u het zoeken naar antwoorden zo overzichtelijk mogelijk te maken.

Algemeen

U kunt zichzelf alvast de volgende vragen stellen:

- Heb ik genoeg reserve-dakpannen ter beschikking?

- Passen er minimaal 6 zonnepanelen op mijn dak?

Het minimale aantal zonnepanelen dat bij deze groepsaankoop geplaatst wordt is 6 panelen. Een zonnepaneel is 1x1,65 meter.

Wanneer u de dakpannen van uw woning telt, kunt u er vanuit gaan dat een dakpan 30 cm is.

Wanneer u de afmetingen van uw dak weet, of zoveel dakpannen kunt tellen dat er 6 panelen passen, dan is uw dak geschikt.

Mocht achteraf toch blijken dat het niet past, dan krijgt u uw aanbetaling weer terug.


Door mee te doen aan deze groepsinkoop, bent u verzekerd van de beste prijs/kwaliteit-verhouding. U krijgt Duitse zonnepanelen die een bewezen hoge kwaliteit hebben. Door het collectief van de inkoop kan dit aangeboden worden voor een scherpe prijs. Daarnaast krijgt u de beste service, zowel voor als na de installatie van de panelen. Zo vindt er altijd een bezoek aan huis plaats, om uw persoonlijke situatie optimaal te analyseren. Door het lokale karakter van de groepsaankoop kunnen wij u altijd snel van dienst zijn in het geval van storingen.

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. De omvormer zet die gelijkstroom om in wisselstroom  (230V) . Dit is de stroom die u thuis uit het stopcontact haalt. Zodra de zon begint te schijnen op de zonnepanelen start de omvormer op en produceert u uw eigen stroom. 

Aanbetaling & facturatie

U krijgt uw aanbetaling van € 25 terug in de volgende gevallen:

- Uw dak is niet geschikt voor zonnepanelen

- De kabelroute blijkt in/bij uw woning niet mogelijk op redelijke wijze.

In dergelijke gevallen wordt uw aanvraag geannuleerd door de Huizenaanpak.

Wanneer u zelf uw aanvraag annuleert, om welke reden dan ook, dan vervalt de aanbetaling aan de Huizenaanpak.

Wel kunt u dan met een eventueel volgende aanbieding van de Huizenaanpak meedoen met dezelfde aanbetaling.

Installatie

Bij de Huizenaanpak zijn meerdere bedrijven uit Haarlem aangesloten. Per collectieve actie wordt gekeken welk bedrijf van de Huizenaanpak het meest geschikt is om de installaties uit te voeren. Voor de groepsactie zonnepanelen is Kapitein BV de beste partij om de panelen te plaatsen. Zij zullen dan ook bij u de zonnepanelen komen installeren en u voorzien van het beste advies namens de Huizenaanpak. Kapitein BV heeft zeer veel ervaring met het plaatsen van zonnepanelen. Omdat zij in Haarlem gevestigd zijn, kunnen zij bij een storing aan uw systeem ook snel ter plaatse zijn.

Uw dak

Elk dak is anders. Bij sommige daken is het goed om van binnenuit te isoleren en kunnen er tegelijk zonnepanelen geplaatst worden. Bij andere daken geldt dat van buitenaf isoleren toch echt de beste optie is. Om er achter te komen wat voor uw dak het beste is, kunt u zich inschrijven via deze website voor de zonnepanelenactie. Wanneer u €25 aanbetaalt, krijgt u een bezoek van een adviseur. Wij kijken dan wat voor u de beste keuze zou zijn. 

Dat kan, maar dit is helaas niet mogelijk binnen de groepsaankoop zonnepanelen. Ook is niet ieder dak geschikt voor deze manier van verduurzaming. Om hier advies over in te winnen, kunt u het beste contact opnemen met een adviseur van de Stichting Huizenaanpak die zich bezig houdt met uw woningtype. U kunt dan contact opnemen via 085 - 222 0420 of info@huizenaanpak.nl

Er zijn zeker mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen, ook al woont u in een woning met beperkingen als een beschermd stadsgezicht, gemeentelijk of rijksmonument. Laat u het ons weten als dit in uw situatie het geval is. Wij kunnen u dan helpen met het verkrijgen van de juiste informatie en eventuele vergunningen. Ook als uiteindelijk blijkt dat er geen zonnepanelen geplaatst kunnen worden, zijn er altijd mogelijkheden om uw woning op een andere manier te verduurzamen of om u bijvoorbeeld aan te sluiten bij een postcoderoos-project. Op deze wijze kunt u toch besparen op energiekosten en verduurzamen.

BTW retour & subsidies

Er is geen subsidie vanuit de gemeente, provincie of landelijke overheid voor de zonnepanelen. Wel kunt u de BTW die u betaalt over de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit komt dus neer op een voordeel van 21% over het totaalbedrag (panelen, omvormer, installatie) wat u betaalt, die u als een soort subsidie zou kunnen zien. Mocht u het proces omslachtig vinden (dat begrijpen wij volkomen), dan kunnen wij de BTW voor u terugvragen. U betaalt dan € 125 voor de BTW-retourservice. Dit is inclusief het forfait en alle administratieve handelingen die er verricht moeten worden.